Hoe werkt het dashboard?

Werkgeversorganisaties en Arbeidsmarktregio's (zorg en welzijn)

Het dashboard is beschikbaar op twee niveau's: dat van een werkgeversorganisatie, en dat van een arbeidsmarktregio's (Zorg en Welzijn). Alle data en visuals in het dashboard worden gefilterd, afhankelijk van welke regio, branche of opleiding u als gebruiker heeft geselecteerd in de filtermenu's aan de linkerkant. 

Thema's en subthema

Er zijn zeven thema's opgenomen in het dashboard: Werkgelegenheid, Vacatures, Onderwijs, Mobiliteit, OmgevingRAAT en Inzetbaarheid zorgmedewerkers. Werkgelegenheid, Onderwijs, Mobiliteit en RAAT zijn nog verder onderverdeeld in subthema's, die verschijnen zodra u op één van deze thema's klikt (zie de onderstaande afbeelding). Het thema Inzetbaarheid zorgmedewerkers is een apart dashboard met een afwijkende set regio's en branches. Door thema's te selecteren, krijgt u inzicht in de bij dat thema behorende data en trends.

Paginafilters

Aan de linkerkant van het dashboard bevindt zich een blok met paginafilters. Hiermee kunt u in één keer instellen op welke regio, branche en (in het geval van onderwijsthema's) opleiding u de visualisaties wilt filteren.

Selecteren van indicatoren

Door op de legenda van een indicator (groep) te klikken, kunt u bepaalde groepen 'aan' of 'uit' zetten binnen de grafiek. Dit is handig als u op de trend van een specifieke groep wilt inzoomen (zie het onderstaande voorbeeld).

Toelichting en definities

Onder elke grafiek bevindt zich een knop Toelichting. Hieronder wordt in begrijpelijke taal uitgelegd wat de grafiek precies toont. Als u daarna behoefte heeft aan exacte defnities, dan kunt u deze vinden door op de i-knop te klikken, rechtsboven in de grafiek (zie de bovenstaande grafiek als voorbeeld).

Vergelijk, delen en downloaden

Onder iedere grafiek vindt u de functies Vergelijk, Delen en Downloaden. Deze worden hieronder uitgelegd:

Vergelijk

Met de knop Vergelijk kunt u, onder andere, trends binnen een werkgeversorganisatie of arbeidsmarktregio (Zorg en Welzijn) vergelijken met trends binnen andere werkgeversorganisaties of regio's. Afhankelijk van de grafiek, kunt u ook verschillende branches of opleidingen binnen en tussen regio's met elkaar vergelijken.

Delen

Deze knop maakt een HTML-code aan die het mogelijk maakt om de grafiek in uw eigen website te embedden, door middel van een Iframe. Meer over het gebruik van Iframe's leest u hier

download

Hiermee kunt u de grafiek als afbeelding downloaden in verschillende formats (PNG, JPEG, PDF en SVG vector image). Lees hier meer over deze formats. Daarnaast kunt u ook de onderliggende data van een grafiek downloaden als CSV- of XLSX-bestand. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld zelf nog extra berekeningen of analyses uit wilt voeren met de data.

POWERED BY

powered by